Kastamonu’da bir anaokulunda yaşandığı öne sürülen şiddet olayı yargıya taşındı. 28 Şubat 2025’te Safizer Mehmet Karaman Kızılay Anaokulu’nda meydana gelen olayda, 5 yaşındaki T.A.Ç.’nin ailesine öğretmeni tarafından darbedildiğini söylediği belirtildi.

Ailenin, okul yönetiminden güvenlik kamerası görüntülerini izlemek istediği ancak taleplerinin karşılanmadığı ifade edildi. Bunun üzerine aile, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Kamera Görüntüleri Dosyaya Girdi

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, müzik öğretmeni S.T.’nin “kasten yaralama” ve “tehdit” suçlarını işlediği iddia edilerek 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca mahkûmiyet halinde kamu görevinden ve bazı haklardan yoksun bırakılması istendi.

Dava dosyasına giren güvenlik kamerası kayıtlarında, öğretmenin sınıfa girmek istemediği belirtilen öğrenciyi kolundan ve kıyafetlerinden tutarak sürüklediği, yerde oturan çocuğa ayağıyla vurduğu anların yer aldığı belirtildi. Görüntülerde ayrıca öğretmenin öğrenciye parmak sallayarak “Bittin sen” dediği anların kayda geçtiği aktarıldı.

Dosyada, öğretmenin başka bir öğrenciyi hırpaladığına ilişkin görüntülerin de bulunduğu kaydedildi.

Sanık Suçlamaları Reddetti

Öğretmen S.T., soruşturma aşamasında verdiği ifadede, yoklama sırasında öğrencinin sınıfta olmadığını fark ettiğini, okul bahçesinde arama yaptıktan sonra çocuğu bayrağın arkasında bulduğunu söyledi. Öğrencinin sınıfa girmek istemediğini ve kendisine tekme atarak direndiğini öne süren S.T., çocuğa zarar gelmemesi için kucağına almak istediğini, ancak direnmesi üzerine yakasından tutarak mutfağa götürdüğünü ifade etti.

Bakan Tekin, 81 ilin milli eğitim müdürüne talimat gönderdi: Okullarda yeni dönem başlıyor
Bakan Tekin, 81 ilin milli eğitim müdürüne talimat gönderdi: Okullarda yeni dönem başlıyor
İçeriği Görüntüle

Yaklaşık 45 dakika boyunca öğrenciyi sakinleştirmeye çalıştığını belirten S.T., “Kesinlikle vurmadım, darbetmedim” dedi.

Davanın 26 Şubat 2026’da görülen ilk duruşmasında da benzer savunmada bulunan sanık, tekme atmadığını belirterek, “Kapıyı hızlı açtığım için ayağım kendisine geldi” ifadelerini kullandı. “Bittin sen” sözünü ise öğrencinin ailesine söylememesi yönündeki talebi üzerine, üzüntüsünü dile getirmek amacıyla söylediğini savundu.

Tanık ve Aile Beyanları

Okul personeli A.Ö., öğretmenin çocuğu kolundan çektiğini gördüğünü, tekme anını ise kamera kayıtlarından izlediğini söyledi.

Çocuğun annesi H.Ç. ise oğlunu almaya gittiğinde ağladığını ve korktuğunu belirterek, kamera görüntülerinde darp anını ve “Annene söyleme” şeklinde ifadeler kullanıldığını gördüğünü dile getirdi.

Sanık ise tanık beyanlarını kabul etmeyerek, öğrencinin hırçın olduğunu ve diğer öğretmenler tarafından etkinliklere alınmak istenmediğini, kendisinin ise her zaman sahip çıktığını savundu.

Mahkemeden Para Cezası

Kastamonu 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi, yapılan yargılama sonucunda öğretmenin ‘basit yaralama’ ve ‘tehdit’ suçlarını işlediğine hükmetti. Kararda, sanığın çocuğu yakalayıp sürüklediği ve tekme attığının kamera kayıtlarıyla sabit olduğu belirtildi.

Mahkeme, sanığı toplam 20 bin 500 TL adli para cezasına çarptırdı. Ayrıca hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.