İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilen Narkogüç-42 operasyonlarında büyük bir başarı elde edildiğini açıkladı. 46 ilde düzenlenen operasyonlarda 1 ton 340 kg uyuşturucu madde ele geçirilirken, 364 zehir taciri ve sokak satıcısı da yakalandı.

İçişleri Bakanı: Çakar Kullanımı ve Aşırı Hız İhlallerine Karşı Kararlılıkla Mücadele Ediyoruz İçişleri Bakanı: Çakar Kullanımı ve Aşırı Hız İhlallerine Karşı Kararlılıkla Mücadele Ediyoruz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde artan uyuşturucuyla mücadele kapsamında 46 ilde gerçekleştirilen Narkogüç-42 operasyonlarının önemli bir başarıya imza attığını duyurdu. Operasyonlarda toplamda 1 ton 340 kg uyuşturucu madde ele geçirilirken, 364 zehir taciri ve sokak satıcısı da güvenlik güçlerince yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordineli bir şekilde düzenlediği operasyonlara 332 ekip, bin 375 personel, 1 hava aracı ve 19 dedektör köpek katıldı.

Operasyonların ardından yapılan açıklamada, uyuşturucu madde imalatçılarına ve satıcılarına karşı gerçekleştirilen bu büyük çaplı mücadelenin devam edeceği vurgulandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Gençlerimizi ve geleceğimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Her an enselerindeyiz. Bizden kaçamayacaklar" şeklinde açıklamalarda bulundu.