ÖSYM 2024-KPSS Lisans Sınav Takvimini Açıkladı! İşte Detaylar ÖSYM 2024-KPSS Lisans Sınav Takvimini Açıkladı! İşte Detaylar

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Eylül ayı için 4 kişilik bir ailenin açlık sınırını 13.334 TL olarak hesapladı. Aynı aile için yoksulluk sınırı ise 43.433 TL olarak belirlendi. TÜRK-İŞ, her ay düzenlediği "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması" sonuçlarını açıkladı.

Araştırmaya göre, Eylül ayında Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için aylık gıda harcaması gereken "açlık sınırı" 13.334 TL olarak hesaplandı. Aynı ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için yapması gereken toplam harcamaların "yoksulluk sınırı" ise 43.433 TL olarak belirlendi.

Bir çalışanın "yaşama maliyeti" ise aylık 17.336 TL olarak hesaplandı. Eylül ayında, Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda harcaması bir önceki aya göre yüzde 9,31 oranında artış gösterdi.

Araştırmada dikkat çeken bazı fiyat değişiklikleri şunlar;

Süt fiyatlarında ortalama yüzde 8 artış görüldü.
Peynir fiyatı "sınırlı düzeyde" geriledi.
Yoğurt fiyatı sınırlı düzeyde arttı.
Dana eti fiyatları bir ayda yüzde 9 arttı.
Balık fiyatları yüzde 5 azaldı.
Nohut fiyatları yüzde 28, yağlı tohumlar (kuruyemiş) yüzde 27, yeşil mercimek yüzde 20, yumurta yüzde 17, kırmızı mercimek yüzde 13 oranında zamlandı.
Barbunya fiyatları yüzde 60 arttı.
Sebze ve meyve fiyatlarında bazı artışlar ve düşüşler yaşandı.
Margarin fiyatları yüzde 17, zeytinyağı yüzde 8, ayçiçeği yağı yüzde 4 arttı.
Tuz fiyatı yüzde 7 geriledi.
Ihlamur yüzde 64, baharat yüzde 49, siyah zeytin yüzde 39, yeşil zeytin yüzde 34, çay ve reçel yüzde 7, salça yüzde 6, şeker yüzde 5, pekmez yüzde 4 zamlandı.