İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın liderliğinde gerçekleştirilen operasyonla, Türkiye'nin dört farklı ilinde faaliyet gösteren ve "Çakar" olarak bilinen suç örgütü çökertildi. Yalova merkezli olarak düzenlenen "Kafes-47" operasyonunda, örgütün elebaşlarından Yılmaz ve Erdem Çakar da dahil olmak üzere toplam 8 kişi gözaltına alındı.

Operasyonun detaylarına ilişkin yapılan açıklamada, Çakar çetesinin farklı suç faaliyetlerinde bulunduğu belirtildi. Suç örgütünün, oto lastik, petrol istasyonu, işçi servisi işletmeciliği ve çiçek yetiştiriciliği gibi alanlarda faaliyet göstererek suç işlediği tespit edildi. Özellikle fahiş miktarlarda faiz karşılığında vatandaşları borçlandırarak "Tefecilik" suçunu işledikleri, ayrıca borçlu esnaflara baskı kurarak mal varlıklarını zorla ellerine geçirdikleri belirtildi.

İçişleri Bakanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı İçişleri Bakanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar sırasında 4 ilde yapılan aramalarda ruhsatsız tabancalar, kurusıkı tabancalar, av tüfekleri ve çeşitli belgelere el konuldu. Ayrıca, şüphelilerin sahte fatura düzenleyerek haksız kazanç elde ettiği ve yaklaşık 1 milyar TL değerinde mal varlığına sahip oldukları tespit edildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonun başarıyla sonuçlanmasının ardından yaptığı açıklamada, suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacaklarını ve organize suç örgütlerini tek tek çökerteceklerini belirtti. Operasyonlarda görev alan emniyet güçlerini ve savcıları tebrik eden Yerlikaya, milletin desteğiyle suçla mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.