Öğretmen adaylarının Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) heyecanı başlıyor. Sınavlar, 26 Temmuz Pazar günü 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa dahil 103 sınav merkezinde gerçekleştirilecek.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek sınavlara toplam 391 bin 906 aday başvurdu.
İki Oturumda Yapılacak
MEB-AGS'nin ilk oturumu saat 10.15'te başlayacak. Adaylara çoktan seçmeli 80 soru yöneltilecek ve 110 dakika cevaplama süresi verilecek. Ek süre hakkı bulunan adaylar, 30 dakikaya kadar ilave süre kullanabilecek.
ÖABT ise saat 14.45'te uygulanacak. Bu oturumda adaylara alanlarına göre 50 çoktan seçmeli soru sorulacak. Cevaplama süreleri testin alanına göre 90 veya 70 dakika olacak. Ek süre hakkı bulunan adaylar ise 20 dakikaya kadar ilave süre kullanabilecek.
Nüfus Müdürlükleri Açık Olacak
Sınav günü kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı bulunmayan veya kimlik bilgilerinde eksiklik olan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık tutulacak.
Adaylar, sınava giriş belgelerine ÖSYM'nin resmi internet adresi üzerinden ulaşabilecek. Sınav sonuçları 26 Ağustos'ta açıklanacak.
Yaklaşık 100 Bin Görevli Yer Alacak
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, MEB-AGS'ye 391 bin 906 adayın başvurduğunu açıkladı.
Ersoy, sınava başvuran engelli adaylar için gerekli düzenlemelerin yapıldığını, gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocuklarından sınav ücreti alınmadığını belirtti.
MEB-AGS'de 1031 bina ve 17 bin 92 salon kullanılacağını açıklayan Ersoy, sınavda yaklaşık 100 bin görevlinin görev yapacağını bildirdi.
ÖABT'ye ise 308 bin 413 adayın başvurduğunu ifade eden Ersoy, bu oturumun 854 bina ve 14 bin 156 salonda gerçekleştirileceğini kaydetti.
AGS'de Hangi Konular Sorulacak?
ÖSYM Başkanı Ersoy, MEB-AGS'nin sözel ve sayısal yetenek, tarih, Türkiye coğrafyası, eğitim bilimleri, Türk milli eğitim sistemi ve ilgili mevzuat konularını kapsayacağını belirtti.
ÖABT'de ise adaylara kendi alanlarına yönelik sorular yöneltilecek.
Ersoy, sınava katılacak tüm adaylara başarı dileyerek, öğretmenlerin belirlenmesinde önemli bir aşama olan sınavın adaylar için hayırlı olmasını temenni etti.




