Türkiye'de 31 Mart yerel seçimlerine son 11 gün kala seçim süreci hızla ilerliyor. Yarın, 21 Mart Perşembe günü, propaganda serbestliği ve bazı seçim yasaklarının başlamasıyla birlikte seçim atmosferi daha da yoğunlaşacak. Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği takvime göre, propaganda süresi 30 Mart Cumartesi günü saat 18:00'de sona erecek ve seçim yasakları ise 31 Mart saat 23:59'da sona erecek.

Bu süreçte siyasi partiler ve bağımsız adaylar, sözlü, yazılı veya görüntülü propaganda yapabilecekler. Ancak genel yollar, mabetler, kamu hizmeti gören binalar ve ilçe seçim kurullarının gösterdiği meydanlar dışında toplu olarak sözlü propaganda yapmak yasak olacak. Ayrıca, elektronik posta veya telefon aracılığıyla vatandaşlara propaganda yapılması da yasaklanacak, ancak siyasi partiler kendi üyelerine ileti gönderebilecekler.

Son 10 gün kala, seçim propagandası ve gezilerinde birtakım kısıtlamalar da getirilecek. Özellikle bakanlar ve milletvekillerinin seçim propagandası gezileri resmi araçlarla yapılamayacak ve protokol gereği karşılama törenleri düzenlenemeyecek.

Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

Oy verme gününe kadar geri sayım devam ederken, seçmenlerin bilgi kağıtlarını almaları için son tarih 24 Mart olarak belirlendi. Ayrıca, oy verme saatleri doğudaki 32 ilde bir saat öne çekilecek.

31 Mart'ta sandık başına gidilecek olan seçimde 34 siyasi parti yarışacak. İstanbul'da 49 adayla en yoğun yarışın olduğu belediye başkanlığı için 22 siyasi parti ve 27 bağımsız aday yarışacakken, Ankara'da ise 24 aday rekabet edecek.