Emeklileri yakından ilgilendiren ödemeler ve zamlarla ilgili takvim netleşiyor. İkramiyelerden maaş zamlarına, ödemelerin detayları haberimizde.

2023 yılında 9 bin TL ikramiye alan emekliler için 2024 yılında da ödemeler devam edecek. Bayram ikramiyesi yüzde 50 artışla 3 bin TL olarak ödenecek.

Emeklilere yapılacak zamlar da belirlendi. SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 11,68 oranında gerçekleşti. En düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlendi.

İkramiyelerin ödeme tarihleri de belli oldu. Ramazan Bayramı ikramiyesi Mart ayında Meclis'te yasalaştıktan sonra Nisan ayında ödenecek. Kurban Bayramı ikramiyesi ise Haziran ayında verilecek.

Sağlık sistemi değişiyor: SGK ödeyecek Sağlık sistemi değişiyor: SGK ödeyecek

Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zamlar da önemli. SSK ve Bağ-Kur emekli zammı Ocak ve Temmuz dönemi olmak üzere senede 2 kez belirleniyor. Temmuz ayında gerçekleşecek olan bu zam, yüzde 49,25 oranında olacak.

Emekliler için İstanbul'da ayrıca destek ödemeleri de gündemde. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum'un seçim beyannamesinde belirttiği gibi, ihtiyaç sahibi emeklilere her ay 2.500 TL destek ödemesi yapılacak.