28 ilde gerçekleşen "Kahramanlar Operasyonu" kapsamında 61 bin 500 jandarma, terör örgütlerinin kış aylarında kullanmak üzere hazırladığı mağaraları ve sığınakları hedef aldı. Operasyon sonucunda önemli miktarlarda patlayıcı madde imha edildi.

İşte operasyona dair detaylar;

Operasyon, Hakkari, Siirt, Şırnak, Van, Bitlis, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Diyarbakır, Mardin, Batman, Ağrı, Erzincan, Erzurum, Kars, Iğdır, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Tokat, Rize, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Muş ve Sivas illerinde gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında 11 büyük mağara ve sığınak imha edildi. Ayrıca, 37 kilogram patlayıcı madde, 12 Mayın/EYP (patlayıcı etkili el yapımı patlayıcı), 27 piyade tüfeği, 1 keskin nişancı tüfeği, 12 tabanca, 17 av tüfeği, 10 bin 135 adet mühimmat, 10 el bombası, 6 elektrikli fünye, 171 tüp ve birçok gıda, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun amacını açıklarken, terör örgütlerinin kış aylarında kullanmak üzere hazırladığı bölgeleri hedeflediklerini ve terör odaklarını tespit edildiği yerlerde etkisiz hale getirdiklerini vurguladı.

Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı

Yerlikaya, jandarma ekiplerini tebrik ederek, terörle mücadelede kararlılıkla devam edileceğini belirtti ve operasyonların yılın her günü, her mevsim devam edeceğini ifade etti.