28 Ekim üniversiteler tatil mi 2022, 28 Ekim Cuma öğleden sonra ders var mı? sorularına yanıt aranıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle okullarda derslere ara verilirken yükseköğrenim öğrencileri 28 Ekim’in tatil olup olmadığını araştırıyor. Resmi bayramlarda kamu kurum ve kuruluşları ile okullar ve üniversiteler tatil.

ÜNİVERSİTELER 28 EKİM TATİL Mİ, 28 EKİM YARIM GÜN MÜ? 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, resmi bayramlar arasında bulunduğunda resmi tatil olarak kabul ediliyor.  29 Ekim Cumartesi gününe denk geliyor, 28 Ekim Cuma günü ise kamu kurum ve kuruluşlarında öğleden sonra tatil oluyor. 28 Ekim Cuma gün üniversitelerde de öğleden sonra ders olmayacak. Üniversitelerdeki ders saatlerine göre bu tatil olup olmadığı değişebilir, en net bilgi üniversite yönetimi tarafından verilebilir.

Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre ise; 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder.

2022 RESMİ TATİLLER


1 Ocak - Yılbaşı

23 Nisan - Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

1 Mayıs - Emek ve Dayanışma Günü

19 Mayıs - Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

15 Temmuz - Demokrasi ve Millî Birlik Günü      

30 Ağustos - Zafer Bayramı

29 Ekim - Cumhuriyet Bayramı

Dini Bayramlar

Ramazan Bayramı

Kurban Bayramı