Emeklilerin yeni yılda alacakları zam oranı belirleniyor. Emekliler, enflasyon zammının üzerine eklenecek refah payıyla birlikte %50-52 civarında zam alacaklarına dair beklentiler içerisinde. Yapılacak zammın ardından en düşük emekli maaşının ise 10 bin liraya çıkarılması planlanıyor.

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, AK Parti içerisinde yeni yıl zammıyla ilgili rakamların değerlendirildiği belirtiliyor. Parti yönetimi, emekliye %50 zam yapılması ve en düşük emekli aylığının 10 bin liraya çıkarılması hedefi doğrultusunda adımlar atmaya hazırlanıyor. Daha önce yapılan yasal düzenleme ile 2023 başında en düşük emekli maaşının 7.500 liraya çıkarılmasının ardından, yeni planlamalarla bu miktarın 10 bin liraya yükseltilmesi öngörülüyor.

AK Parti kaynaklarına göre, 2024 yılında emeklilere yapılacak zamlarla ilgili değerlendirmeler başladı. Yapılacak zammın, enflasyon ve refah payı göz önünde bulundurularak toplamda %50-52 civarında olması bekleniyor. Ayrıca, en düşük emekli maaşının 10 bin liranın altında kalanların maaşlarının Meclis'ten çıkarılacak yasayla 10 bin liraya tamamlanması öngörülüyor. Bu durumda oluşacak farkın Hazine tarafından karşılanacağı ifade ediliyor.

D09Ace28 F666 4149 8797 2E9Dae9Ab918

AK Parti kaynakları, ocak ayı başında açıklanacak yıllık enflasyon oranlarının belirlenmesinin ardından en düşük emekli aylığıyla ilgili kanun teklifini Meclis gündemine getireceklerini belirtiyor. En düşük emekli aylığının 10 bin liraya tamamlanmasına yönelik değerlendirmelerin yapıldığı belirtilirken, son kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'la yapacağı görüşmelerin ardından alınacağı söyleniyor.

Bu arada, AK Parti içerisinde en düşük emekli aylığının asgari ücretle eşitlenmesini savunan görüşler de bulunuyor. Ancak, bu önerilerin bütçe imkanları göz önünde bulundurularak "gerçekçi" bulunmadığı belirtiliyor.

Aziz Yıldırım Fenerbahçe Başkan Adayı Oldu! Ali Koç ile 2018'den Sonra Tekrar Karşı Karşıya Geliyor Aziz Yıldırım Fenerbahçe Başkan Adayı Oldu! Ali Koç ile 2018'den Sonra Tekrar Karşı Karşıya Geliyor

Emeklilere Yuzde 52 Zam En Dusuk Maas 10 Bin Lira Olacak

Öte yandan, 5.000 liralık ikramiyeden yararlanamayan Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı emekli çiftçilerin durumuyla ilgili olarak, yasa değişikliği yerine tebliğ yayımlanarak çözüm bulabileceği ifade ediliyor. AK Parti kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki sıkıntının çözülmesini istediğini belirterek, "Kanunda böyle bir tanımlama olmadığı için çalışan ve çalışmayan emekli tanımları ancak tebliğle yapılabilir" bilgisini verdi.