Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihlerini 8-9 Haziran olarak açıkladı. Bu sınavda herhangi bir değişiklik yapılmayacak ve sınavın kapsamı, zorluk dereceleri, süreleri ve soru dağılımı aynı kalacak.

Ancak geçtiğimiz yıldan farklı olarak bu yıl adaylar, 12. sınıfın ikinci dönem konularından da sorumlu olacaklar. Geçen yıl, yaşanan deprem felaketi nedeniyle 12. sınıfın ikinci dönem konularından muafiyet uygulanmıştı.

ÖSYM, soru havuzunu genişletmek için yapay zeka tabanlı programlardan da destek alacak. Soru hazırlığı, ÖSYM uzmanları, akademisyenler ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardaki öğretmenler tarafından yapılacak. Ayrıca, sınav değerlendirmelerinde de yapay zekadan yararlanılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memurlara ve kamu kurumlarına flaş uyarı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memurlara ve kamu kurumlarına flaş uyarı!

ÖSYM, sınav çalışmalarında yapay zekadan daha fazla yararlanmak için yeni bir projeyi başlatmıştı. Bu proje kapsamında, soru üretimi ve sınav değerlendirme süreçlerinde yapay zeka kullanımı artırılacak.

2022'den itibaren baraj puanı uygulaması kaldırılmıştı ve bu uygulama bu yıl da devam edecek. Ayrıca, bazı programlara girişte sıralama barajı koşulları geçerli olacak. YKS'deki soru sayısı, süreler ve sınavın formatı değişmeyecek.

Yapay zeka destekli soru hazırlığı ve değerlendirme, YKS'nin gelecekteki uygulamalarında daha fazla rol oynayabilir.