İslam dünyasının heyecanla beklediği Ramazan ayının tarihleri netleşti. Her yıl on bir ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan, bu yıl 11 Mart Pazartesi günü başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre, Ramazan ayının son orucu ise 9 Nisan Salı günü sona erecek.

Ramazan ayı, İslam dünyası için ayrı bir öneme sahip. Hicri takvimin dokuzuncu ayında gerçekleşen Ramazan, müslümanlar için bir maneviyat ve ibadet ayıdır. Bu ay, Kur'an-ı Kerim'in ilk ayetlerinin inmeye başladığı, bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi'ni içinde barındırmasıyla bilinir.

Uc Aylar Mesajlari 4 4Pl0

Üç ayların ilk kandili Regaip Kandili ise 2024'te 11 Ocak Perşembe'yi 12 Ocak Cuma'ya bağlayan gece idrak edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takvimine göre, üç aylar, 13 Ocak 2024 Cuma günü başlayacak.

Recep Başlangıcı: 12 Ocak 2024, Cuma


Şaban Başlangıcı: 11 Şubat 2024, Pazar


Ramazan Başlangıcı: 11 Mart 2024, Pazartesi


Ramazan'ın Son Günü: 9 Nisan 2024, Salı

CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi

Ramazan 1 Uknm


Ramazan ayının ilk teravih namazı ise 10 Mart Pazar gecesi eda edilecek. Bu özel ayın en kutsal gecelerinden biri olan Kadir Gecesi, 2024 yılında 5 Nisan Cuma gününü 6 Nisan Cumartesi'ye bağlayan gece olarak belirlendi.

Ramazan Bayramı ise 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan Cuma günü sona erecek. Ramazan Bayramı arifesi ise 9 Nisan Salı günü olarak planlandı. Bu dönemde, 8 Nisan Pazartesi tam gün ve 9 Nisan Salı yarım gün izin alınması halinde bayram tatili 9 güne çıkacak.