KPSS lisans düzeyindeki adaylar için başvuru süreci 3 Mayıs'ta başlayıp 15 Mayıs'ta sona erecek. Adaylar, Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavlarına 14 Temmuz'da katılacaklar. Alan Bilgisi sınavları ise iki gün sürecek; birinci gün sınavları 20 Temmuz'da, ikinci gün sınavları 21 Temmuz'da yapılacak. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), 4 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

KPSS 2024 Ön Lisans Sınavı Tarihleri

Ön lisans düzeyindeki KPSS adayları için başvuru süreci 13 Haziran'da başlayacak ve 2 Temmuz'da sona erecek. Sınav, 1 Eylül 2024 tarihinde yapılacak ve sonuçlar 20 Eylül'de açıklanacak.

KPSS Ortaöğretim Sınavı Tarihleri

Lise mezunları için düzenlenen KPSS ortaöğretim sınavına katılacak adaylar, 18 Temmuz ile 30 Temmuz tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilecek. Sınav, 15 Eylül 2024'te yapılacak ve sonuçlar 4 Ekim 2024'te ilan edilecek.

Başvuru Süreçleri ve Detaylar

KPSS Sınav Ücretlerinde Çarpıcı Artış! Adaylar Ne Kadar Ödeyecek? KPSS Sınav Ücretlerinde Çarpıcı Artış! Adaylar Ne Kadar Ödeyecek?

KPSS'ye katılacak adaylar, belirlenen başvuru tarihlerinde ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecekler.