Ticaret Bakanı Bolat: Fahiş fiyatta kapatma cezası da uygulanacak Ticaret Bakanı Bolat: Fahiş fiyatta kapatma cezası da uygulanacak

2023/1. dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınavı için bekleyen adaylar için önemli bilgiler açıklandı. İşte bekçilik yazılı sınavı ile ilgili detaylar...

Bekçilik Yazılı Sınavı Tarihi

2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınavı, 30 Eylül 2023 Cumartesi günü saat 14.00'te gerçekleştirilecektir. Adaylar bu tarihi göz önünde bulundurarak hazırlıklarını tamamlayabilirler.

Sınav Giriş Belgesi Yayımlama Tarihi

Bekçilik yazılı sınavı için giriş belgesi, 22 Eylül 2023 tarihinde meb.gov.tr adresinden yayımlanacaktır. Adaylar, bu tarihten itibaren giriş belgelerini edinebilirler.

bekci-yazili-sinavi-1-QSFt

Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır

Sınav giriş belgesi almak için adaylar meb.gov.tr adresini ziyaret edebilirler. Giriş belgesi, e-devlet şifresi ve kimlik doğrulama uygulaması kullanılarak edinilebilir.

Bekçilik Yazılı Sınavı Detayları

Bekçilik yazılı sınavında adaylara toplamda 100 adet soru sorulacaktır. Bu soruları yanıtlamak için adaylara 120 dakika süre verilecektir. Sorular beş şıklı olacak ve her dört yanlış cevap, bir doğru cevabı götürecektir.

Başarı puanı hesaplaması, aşağıdaki formül ile yapılacaktır:

Puan=((Doğru Sayısı-(Yanlış Sayısı/4)) / Soru Sayısı) x 100

Başarı puanı 50 ve üzeri olan adaylar başarılı kabul edilecektir.