Kamudanhaber - Özel haber

Hasan YILDIZ

Geçtiğimiz yıllarda salgın nedeni ile hac vazifelerini yapamayan adaylar bu sene Kutsal topraklara gitmek için gün sayıyor.

Geçen yıl Yaş sınırlaması getirilerek yapılan hac vazifesi bu yıl geçen yıllarda hak kazanan kişiler hariç kaç kontenjan ayrılacak sorularını akıllara getiriyor.

Diyanet işleri başkanı Ali Erbaş,Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ile İstanbul’da görüşmesinin ardından hac adaylarının aklında bu sene ne kadar kontenjan verileceği ve hac ücretlerinin 2023 yılında ne kadar olacagı akıllarda soru işareti olarak yerinin aldı.

Diyanet işleri başkanı Erbaş görüşme sonrasında yapmış olduğu açıklamada “Şevval ayında başlayan umre organizasyonlarıyla ilgili fikir alışverişinde bulunduk, 2023 yılı hac ve umre organizasyonu için iş birliği noktasında istişarelerde bulunduk. 2023 hac organizasyonuyla ilgili ocak ayı içerisinde Cidde’de hac protokolü imzalayarak kontenjan ve diğer hac iş ve işlemleriyle ilgili hususların bu protokolde netleşeceği konusunda mutabık kaldık.” değerlendirmesinde bulundu.

“2 MİLYON 266 BİN HACI ADAYIMIZ ÖN KAYIT YAPTIRDI”

Başkan Erbaş, hac ve umre konusunda vatandaşlardan çok talebin olduğunu belirterek, “Şu ana kadar 2 milyon 266 bin hacı adayımız ön kayıt yaptırmış durumda. Dolayısıyla 2023 yılı için bence 85 bin kontenjanımızı kurayla seçebilirsek geride nereden baksanız 2 milyon 170 bin  hacı adayımız beklemek durumunda kalıyor. Yani bu kadar bir teveccüh var.” diye konuştu

2023 HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

2023 Hac kura takvimi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından henüz açıklanmadı. Ancak Diyanet İşleri Erbaş ocak ayında protokolün imzalanacağını söyledi.