Açıklanan resmi rakamalara göre Türkiye'nin saç ekiminde diğer ülkelere göre öncü konuma gelmesinde kullandığı yöntemlerin ve cazip fiyatların çekici olduğunun altını çizen uzmanlar tarafından 2022 yılında Türkiye'de saç ekimi konusunda çok ciddi atılımların yaşandığı belirtiliyor.

Dünyada saçsızlık erkeklerde en önemli kozmetik sorunlardan birisi haline gelmesi üzerine saç ekimin bir tercihten ziyade ihtiyaç haline gelmesinin ardından Dünyada Türkiye saç ekimi merkezleri adından söz ettirmeyi başardı.

Türk Sağlık Turizm Derneği (TÜSATDER) Başkanı Dr. Servet Terziler, ''Ortalama bir hastanın saç ekiminde bıraktığı dövizin 2 bin dolar olduğunu varsayarsak 2022’de 1 milyon kişinin saç ekimi için Türkiye’ye geldiğini söyleyebiliriz”  açıklamasında bulundu.

2022 yılında elde edilen 4 milyar dolar cironun yarısının saç ekim hizmetlerinden elde edildiğini belirten Terziler, “Turkish Airlines Turkish Hairlines esprileri yapılmaya başlandı. Yurt dışına uçtuğumuzda sürekli saçı bantlı insanlar görüyoruz”  dediklerini bunun da oldukça gurur verici olduğunu söyledi.