Sigaradan sonra alkole de zam geldi! Rakı, şarap... Sigaradan sonra alkole de zam geldi! Rakı, şarap...

Ticaret Bakanlığı, ilan sitelerinde açık kimliğin gizlenerek sahte ilanların ve fiyat manipülasyonlarının engellenmesi amacıyla yeni bir düzenlemeye gitti. Bu düzenlemeye göre, kişinin kendisine, eşine, birinci ve ikinci derece kan hısımlarına ait olmayan veya sahibi tarafından yetkilendirilmediği taşınmaz veya taşıtları ilan sitesine koyması yasaklandı.

Ayrıca, emlak komisyoncuları ve oto galericileri gibi yetkilendirilmiş kişiler, sahip oldukları yetki belgeleriyle doğrulama yaparak satışına yetkili oldukları taşıt veya taşınmazı ilan sitelerine koyabilecekler.

Yeni düzenleme ile ilan veren gerçek veya tüzel kişilere, ilan yayımlamadan önce kimlik doğrulaması yapmaları gerekiyor. Ayrıca, ilan yayımlanmadan önce ilana konu taşıtın veya taşınmazın ilanına yetkili olunduğuna dair doğrulama yapma yükümlülüğü de getirildi.

Bu düzenleme ile sahte ilanların önlenmesi, fiyat manipülasyonlarının engellenmesi ve ilan platformlarında yer alan bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Yapılan düzenlemelere uymayanlar için her bir aykırılık için 10 bin Türk lirasından 100 bin Türk lirasına kadar idari para cezası uygulanacak. Bu değişiklikler vatandaşlar ve ilan yayımlayan gerçek/tüzel kişiler için yürürlüğe girecek ve uyum sağlamaları gerekecek.