Bu yılki polis alımı başvuru süreci 31 Temmuz'da başlayıp 9 Ağustos 2023'te sona erecek. Başvurular, Polis Akademisi'nin resmi internet adresi olan "http://www.pa.edu.tr" üzerinden e-Devlet şifresiyle yapılacak.

Boy ve puan kriterleri gibi merak edilen konular, Akademi tarafından belirlenmiş olup, bu alımın detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.

Dolar ve altında 2 kritik senaryo: Kısa vadeli yükselişler görebiliriz Dolar ve altında 2 kritik senaryo: Kısa vadeli yükselişler görebiliriz

Başvuru Aşamaları ve Süreci: Dikkat Edilmesi Gerekenler

PMYO başvuru için, Aday Belirleme Ön Başvuruları, sınav başvuru ücreti ödenmeden gerçekleştirilecek. Kontenjanın 10 katına giren adaylar belirlendikten sonra sınav ücreti yatırılacak.

POLİS AKADEMİSİ BAŞVURU DETAYLARI BELLİ OLDU

Polis Akademisi, ön başvuru sonuçları açıklanmadan, sınav başvuru ücreti ödeyen adayların ücretlerini geri ödeme yapmayacak. Bu yüzden başvuru adımlarını dikkatli bir şekilde takip etmek büyük önem taşıyor.

Eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacak. Her aşaması heyecan dolu olan bu sürecin sınav takvimi, Akademi'nin resmi sitesinden ilan edilecek.