Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde ikamet eden ve oralı olan İsmail Coşkun ve ailesi depreme evlerinde yakalandı.

7.7 ve 7.6 Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde İsmail Coşkun ve ailesinin kirada oturdukları ev hasar aldı. İsmail Coşkun ve ailesi 5 gün deprem bölgesinde kaldıktan sonra Antalya'daki tanıdıklarının yanına sığınmak zorunda kaldılar.

İsmail Çoşkun 40 yaşında tekstil fabrikasında çalışıyor. Serpil Çoşkun ile evli olan İsmail Çoşkun'un 4 de çocukları var.  İsmail Coşkun gece çalıştığı tekstil fabrikasından geldikten sonra gece 1 sıralarında uykuyadalıyor. Gece 7.7'lik deprem anında uyanamayan  İsmail Coşkun, eşinin onu dürtmesiyle uyanıyor. İsmail Coşkun eşini sakinleştirdikten sonra çocuklarını da yanına alıp sarsıntı anında kapı zorla da olsa açmayı başarıyor ve kendilerini dışarı atıyorlar.

 İsmail Coşkun dışarı kendilerini attıklarında dışarıda sağanak yağmurun olduğunu ve havada uçak geçermiş gibi sesin olduğunu belirtiyor.

 İsmail Coşkun ve ailesinin yaşadığı evin yanındaki bina da çöküyor.  İsmail Coşkun sallantı durunca eve girip kıyafet ve birkaç eşya alıp ailesini minibüse yerleştiriyor.  İsmail Coşkun yıkılan yan binadan sesler geldiğini ama artçıların devam ettiği için müdahalede bulunamadığını belirtiyor.

 İsmail Coşkun'un çalıştığı tekstil fabrikası da sarsıntıda yıkılıyor ve bölgede 5 gün ikamet ettikten sonra Antalya Serik'teki akrabaları onları almaya geliyor. Onların sayesinde de bölgeden çıkış sağlıyorlar.

 İsmail Coşkun 1999 depreminde de Adapazar'ında çalıştığını ve depreme orada da yakalandığını belirtiyor.

"Deprem olunca uyanamadım, eşim Serpil kaldırdı, çok korkmuştu. Sakinleştirmeye çalıştım. Sonra eşim ve çocuklarımı aldım dışarı çıkmak istedim, kapı açılmadı. Kapıyı zorla açtım. Sallantıdan eşim 1 metre kadar ilerideki duvara çarptı. Zorla dışarı çıktık. Dışarıda yağmur yağıyordu. Tüm komşular sokaktaydı, herkes bağırıyordu. O sırada sanki gök yarılmış gibi yağmur yağıyordu. Aşırı bir ses vardı. Çocuklar üzerimize uçak geldiğini sandı. Onun uçak olmadığını, ses olduğunu söyledim. Çocuklarımı binalardan uzak bir yere götürdüm. Deprem durdu. Yan komşularımızın binaları yıkıldı. Sonra çocuklarımızı, komşuların minibüsü vardı ona bindirdik. Yağmur hiç dinmedi. Komşuların yardımına koştuk ama tekrar sallandığı için binalara fazla yaklaşamadık. Sesleri duyduk ama sallantıdan müdahale edemedik. Çocukları daha sonra kayınbiradere götürdüm. 5 gün boyunca kendi imkanlarımızla barınmaya çalıştık. 5 gün sonra bir çadır aldık. Sonra Antalya'dan eniştem Şenol Akbulut geldi. Bizi Antalya'ya getirdi. Burada herkes bize yardım ediyor. 1999 depreminde Adapazarı'ndaydım. Orada çalışıyordum. Depremi orada yaşadım. Dağlarda fındık topluyordum. 2023'te de Türkoğlu'nda yaşadım" diye İsmail Çoşkun yaşadıklarını anlattı.