İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların beşinci gününe girilirken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'nde tam bir abluka ilan ettiğini açıkladı ve "Şimdi tam taarruza geçiyoruz" dedi. Ancak İsrail ordusunun eski komutanlarından olan emekli Tümgeneral Yitzhak Brick, olası bir kara saldırısının sonuçları konusunda uyarılarda bulundu.

1973 Yom Kippur Savaşı'nın komutanlarından biri olan Brick, Filistinli grupların Gazze'deki tünellerde gizlendiğini ve sayılarının 30 ile 40 bin arasında olduğunu iddia etti. Brick, "Onlar yüzeyde değil, gizlenmişler durumdalar ve ateş açıyorlar." dedi.

Emeklilere zam şoku! Ünlü ekonomist son kararı açıkladı Emeklilere zam şoku! Ünlü ekonomist son kararı açıkladı

İsrail ordusuna "Gazze'yi işgal ederseniz, sizi öldürmeye ve ateş etmeye devam edeceklerdir" şeklinde seslenen Brick, böyle bir kara harekatının sonuçlarının korkunç olacağını ve büyük güç erozyonuna neden olacağını vurguladı.

Hamas ve diğer Filistinli grupların Gazze Şeridi çevresindeki yerleşimlere yönelik saldırıları karşısında istihbaratın şaşırtıcı bir şekilde bilgi sahibi olamadığını söyleyen Brick, "Eğer İsrail ordusu Gazze'yi işgal etmeyi düşünüyorsa, şu anda her sokakta patlayıcılar ve mayınlar bulunduğunu ve evlerde patlamalar yaşanacağını bilmeli." dedi.

1973 Yom Kippur Savaşı'na atıfta bulunarak Brick, mevcut durumu "1973'teki savaştan daha tehlikeli" olarak değerlendirdi.

Çatışmalar sırasında Gazze'den İsrail'e binlerce roket atılırken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne hava saldırıları düzenledi. Çatışmalarda yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin yaralandığı bildirildi.