Borsa İstanbul’da açığa satış yasağı sona erdi
Borsa İstanbul’da açığa satış yasağı sona erdi
İçeriği Görüntüle

Samsun merkezli 16 ilde gerçekleştirilen geniş çaplı dolandırıcılık operasyonunda, kendilerini banka müşteri temsilcisi olarak tanıtarak vatandaşları 5 milyon 300 bin TL dolandıran şüphelilere yönelik baskın düzenlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 25 kişiden 10’u tutuklandı, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen operasyon; İstanbul, Kayseri, Tekirdağ, Şanlıurfa, Bursa, Bitlis, Sakarya, Kocaeli, Eskişehir, Adana, Aydın, Trabzon, Malatya, Diyarbakır, Balıkesir ve Siirt’te eş zamanlı olarak düzenlendi.

30 Adrese Baskın, 25 Gözaltı

Operasyon kapsamında 30 ayrı adrese baskın yapılırken, 25 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda çok sayıda dijital materyal ile birlikte iki adet av tüfeğine el konuldu.

“Sağlık Sigortası İadesi” Yalanıyla Kişisel Bilgi Tuzağı

Şüphelilerin, telefonla ulaştıkları vatandaşlara kendilerini banka müşteri temsilcisi veya genel müdürlük görevlisi olarak tanıttıkları, "Bir yıldır kullanılmayan sağlık sigortası bedeli tarafınıza iade edilecek" yalanıyla kişisel bilgileri temin ettikleri belirlendi. Bu yöntemle mağdurların kimlik, kart ve mobil bankacılık bilgilerine ulaşan şüphelilerin, mağdurlar adına kredi çektikleri ya da hesaplarındaki paraları başka hesaplara aktardıkları tespit edildi.

10 Tutuklama, 2 Kişiye Adli Kontrol

Gözaltına alınan 25 kişiden 13’ü ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. İskenderun, Urfa ve Bursa’da yakalanan 4 kişi SEGBİS üzerinden alınan ifadelerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Samsun’da adliyeye sevk edilen 6 kişi de tutuklandı. 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.