Kamudanhaber-Özel Haber
Mehmet Diktaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla sosyal destek ihtiyacı olan ailelerin şehir dışında eğitim gören çocuklarına yönelik ulaşım destek programı başlattı. 

Hizmet kapsamında ailelerinden  uzakta öğrenimlerine devam eden yükseköğrenim öğrencilerine aile özlemlerini en aza indirmek,şehirlerarası gidiş- dönüşlerini kolaylaştırmak amacıyla yılda ulaşım yardımı yapılacak. 
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Derya Yanık; sosyal yardım faydalanıcısı vatandaşların her zaman ayrım gözetmeksizin yanlarında olduklarını belirterek, gençlerin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için gereken tüm tedbirlerin alındığını belirtti. Bu amaçla 3394 sayılı kanun çerçevesinde ailelerinden uzakta eğitim hayatlarına devam eden yükseköğrenim öğrencilerinin yılda iki defa mahsus olmak üzere ulaşım giderlerinin karşılanmasına karar verildiğini aktardı. 

Söz konusu ulaşım yardımları için öğrencilerin ailelerinin ikamet ettikleri yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapılması gerekiyor. Ödemelerde üst limit 750 tl olarak belirlenirken toplamda her öğrenci yılda iki kez gidiş-dönüş olmak üzere bu hizmetten faydalanabilecek. 

Ailelerinden uzakta yaşamak kaydıyla ortalama 150 bin öğrenci ulaşım desteğine erişmiş olacak. Bakanlık olarak öğrencilerin ulaşım giderleri için yaklaşık 300 milyon bütçe ayrıldı.