Deniz Gürel, 15 yaşında, Prag Satranç Festivali'nde Erwin L'ami ile yaptığı karşılaşmada berabere kalarak Türk satranç tarihindeki en genç Büyük Usta (Grand Master-GM) normunu almayı garantiledi.

Meral Akşener veda etti: Bu kürsüden son kez konuşuyorum, son kez karşınızdayım Meral Akşener veda etti: Bu kürsüden son kez konuşuyorum, son kez karşınızdayım

Deniz Gürel şu anda FIDE Canlı ELO puanı sıralamasında 20 yaş altında dünyanın ilk 20 sporcusu arasında yer alıyor. Ayrıca, ELO puanı ile 16 yaş altı sporcular arasında ise dünyada ikinci sırada bulunuyor.

Ediz Gürel'in bu genç yaşta elde ettiği büyük başarı, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay tarafından kutlandı. Tulay, Gürel'in başarılı performansıyla gurur duyduklarını ve onun inanılmaz disiplin ve çalışma azmiyle yola devam ettiğini belirtti. Gürel'in bu başarısını ve ailesinin desteğini gönülden kutlayan Tulay, genç yıldızların başarısının ilham verici olduğunu vurguladı.

Gürel, 7 yaşında satranç oynamaya başladıktan sonra, henüz 8 yaşındayken Türkiye Satranç Milli Takımı'na girmeyi başardı. 11 yaşında Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda üçüncü olan Gürel, ilk Aday Usta (Candidate Master-CM) unvanını 11 yaşında aldı. Sonraki yıllarda, FIDE Ustası (FIDE Master) ve Uluslararası Usta (International Master-IM) unvanlarını kazandı. 2022 yılında ilk Büyük Usta (Grand Master-GM) normunu alarak Türkiye'yi birçok ulusal ve uluslararası turnuvada başarıyla temsil etmişti.