İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu bilgilere göre, 14 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Kıskaç-6" operasyonlarında FETÖ'ye yönelik 42 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi.

Operasyonlar sonucunda gözaltına alınan şüphelilerin, FETÖ içerisinde faaliyet gösterdikleri, örgütün gaybubet evlerinde bulundukları, askeri ve emniyet mahrem yapılanmalarında yer aldıkları belirlendi. Ayrıca, şüpheliler arasında kesinleşmiş hapis cezası olanlar ve örgütün kriptolu haberleşme programlarını kullananlar da tespit edildi.

Kadıköy'de 'Yönetim istifa' sesleri Kadıköy'de 'Yönetim istifa' sesleri

Operasyonlar sırasında sahte kimlikler, büyük miktarda Türk lirası ve dijital materyaller ele geçirildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederken, FETÖ'ye karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, milletin dua ve destekleriyle terör örgütleri ve iş birlikçilerinin etkisiz hale getirileceğini belirtti.