Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 6 aydır yapmış olduğu çalışma, internet üzerinden çocukların istismar uygulandığı müstehcen görüntüleri parayla sattığı ortaya çıkan K.B. yakalandı.

Polisin ekiplerinin, şüphelinin evinde yaptıkları aramada ele geçirilen dijital materyallerde, çocukların istismar uygulandığı çok sayıda müstehcen görüntü ortaya çıktı.

K.B'nin banka hesaplarına bahseilen müstehcen görüntüleri satın almak için para aktardığı anlaşılan şüphelilerin yakalanması için Eskişehir'in yanı sıra Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Antalya, Balıkesir, Bolu, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Mersin ve Nevşehir'de yapılan eş zamanlı olarak operasyonda 23 şüpheli gözaltına alındı.

Büyük miktarda dijital materyal bulunan operasyonda yakalanan 23 zanlı ile daha önce gözaltına alınan K.B, emniyetteki soruşturması tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Akaryakıt satışlarında yeni dönem: Tek fiyat politikası 15 Mayıs'ta başlıyor Akaryakıt satışlarında yeni dönem: Tek fiyat politikası 15 Mayıs'ta başlıyor

Şüpheli şahıslardan 4'ü ifadelerinin sonra, biri ise çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla bırakıldı, K.B. ve 18 şüpheli ise "çocuğun cinsel istismarı" suçundan tutuklanmasına karar verildi.