Zodyağın son burcu olan balık burcunun evi 12. ev. Son yıllarda astrolojiye olan ilgininin de artması sebebiyle astroloji hakkında herkes konuşur oldu. Özellikle 12. ev konularında sürekli bir korku teması işleniyor. peki gerçekten 12. ev sanıldığı kadar zor ve korkutucu mu? Genellikle gizli düşmanlıkların evi olduğu söylensede aslında 12. ev bizim gizli mabedimizdir. 1. ev nasıl ki doğduğumuz anı gösteriyorsa 12. ev anne karnını temsil eder, atalarımızdan getirdiklerimizi, bizi biz yapan kodlarımızdan bahseder. 

5d9f3e0e18c7730c6c3429d5

Yaşam döngüsünün sonudur 12. ev, yaşlılığı temsil eder. Bitişi, teslimiyeti gösterir bize. Bilinçaltımız uykumuz ve gördüğümüz rüyalar da bu evle ilgilidir. Ne demiştik yazının başında burası her insanın gizli mabedidir. 12. evi kesen burcun özellikleri ve yönetici gezegenin bulunduğu burç temalarında kişi kendisine iyi gelebilecek temaları yalnız kaldığında, içine döndüğünde ona neyin iyi gelebileceğini bulabilir. Kalan 11 evin özelliklerini de şöyle sıralayabiliriz; 

astroloji-1

1. ev: Ben kimim: Birinci ev, kişinin kendisini anlatır. Dışarıdan bakılınca görülen her şeydir: Boy, kemik, saç, kilo gibi... Kişinin nasıl göründüğünü anlatır. Aynı zamanda sosyal maskesi, yani karşı tarafta bıraktığı ilk intibadır.

2. ev: Maddi kaynaklar: ası para evi, aynı zamanda üretim evidir. Cüzdanda taşınan nakit parayı, taşınabilen fiziksel eşyaları (çanta, kolye, toka, cüzdan, mücevher, mallar) simgeler. “Ne üretiyorum? Hangi alanda para kazanabilirim? Bir kişinin iş görüşmesinde ne kadar maaş istediğini söyleyebilme yetisi de bu evin konusudur. İnsanı oluşturan tüm materyalleri bu evin etkilerinden anlarız. 

3 ev: İletişim ve kardeşler: Kendini ifade etme, konuşma, zihin, düşünce yapısı, yetenek, yurt içi seyahatler, halkla ilişkiler, tanıtım, organizasyon, trafik, resmi yazışmalar, evraklar ve lise sona kadar olan eğitimi gösteren evdir. Yazılı, sözlü, görsel; her türlü iletişim üçüncü evin konusudur. Yakın çevre, komşular, kardeşler ve birinci dereceden akrabalar bu evle temsil edilirler.

4 ev: Aile ve kökler: Hayatta dibi gördüğümüzde nasıl ayağa kalkacağımızı, atalarımızı, köklerimizi, dedelerimizi, anneannelerimizi, büyük mirasları, genetik aktarımları, doğduğumuz aile yapısını, ailemizin kültürünü, yaşadığımız evi, taşınmaz mallarımızı gösteren evdir. Yaşadığımız evin dekorasyonunu; bazen anneyi, bazen de babayı gösterir. 

5 ev: Aşk ve eğlence: Nasıl bir aşıksınız? Romantik mi, çapkın mı? Nasıl bir aşk istiyorsunuz? İşte bu soruların cevabını beşinci ev verir. Flörtümüz, flört tarzımız, cinsel hayatımız, hobilerimiz, hayatta keyif aldığımız konular bu ev ile açıklanır.

6 ev: Günlük düzen ve sağlık: Bu ev şu soruların yanıtlarını verir: Çalışma arkadaşlarımla ilişkim nasıl? Nasıl bir işçiyim? Kişi patronsa, ona hizmet eden insanları temsil eder. Örneğin eve gelen temizlikçi, altıncı evin konusudur. Bir diğer konu; angarya işlerdir. Ev temizliği, fatura yatırmak gibi sıkıcı şeyleri temsil eder. 

7 ev: Evlilik ve ortaklıklar: Kişi kaç evlilik yapacak, bu süreç nasıl şekillenecek, nasıl biriyle evlenecek, evliliği nasıl gidecek sorularına burada cevap ararız. 

Kamuya  5.196 temizlik görevlisi alınacak! Başvurular başladı... Kamuya 5.196 temizlik görevlisi alınacak! Başvurular başladı...

8 ev: Krizler: Duygusal, fiziksel, maddi-manevi her türlü kriz, sekizinci evle ilişkilendirilir. Buraya düşen gezegenler, krizin sebebini açıklar. Borç, kredi, vergi, burs, miras ve nafaka, bu evin konusudur. 

9 ev: Manevi genişleme: bilgi ve öğrenmek (üniversite ve akademi), felsefe, astroloji, medya, medya ilişkileri, yazarlık, yurtdışı seyahatler, uluslar arası ticaret, kaçakçılık, hukuk ve yasa, davalar, yetenekler, reklam, satış, pazarlama, akademik kariyer, yabancı diller, uzak akrabalar bu evle temsil edilir. 

10 ev: İş hayatı ve kariyer: Kalabalıklara, topluluklara çizdiğimiz profildir. Yaşamda maksimum yükselebileceğimiz noktayı gösterir. "Patron mu olacağım, nasıl bir kariyer yapacağım, hangi mesleklerde başarılı olabilirim?” sorularının cevabını burada buluruz.

11 ev: Dostluklar ve büyük hayaller: Arkadaşlık, dostluk, büyük şans, hayallerimizin gerçekleştiği evdir. “Nasıl arkadaşlarım olacak?” sorusunun cevabını burada ararız.