Dolandırıcıların Bu Yöntemi Yok Artık Dedirtti! Milli Savunma Bakanlığı'nın İmajını Kullanıyorlar Dolandırıcıların Bu Yöntemi Yok Artık Dedirtti! Milli Savunma Bakanlığı'nın İmajını Kullanıyorlar

Dorak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Körükçü, Türkiye turizminde fiyat artışlarına dikkat çekiyor. Bu yıl otel ve uçak bileti fiyatlarının yüzde 40 arttığını belirten Körükçü, ayrıca Turizm Bakanlığı'nın müze fiyatlarını da iki katına çıkardığını ifade etti. Avrupa'ya göre pahalı hale gelen Türkiye, Yunanistan ve Mısır'a göre dahi daha maliyetli hale geldiğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl 56,7 milyon turisti ağırlayarak 54,3 milyar dolar gelir elde eden turizm sektörü, bu yıl 60 milyon turist ve 60 milyar dolarlık bir hedef belirlemişti. Ancak dolar kurunun enflasyon ve faizin gerisinde kalmasıyla birlikte Türkiye, turizmde pahalı bir ülke haline gelmiş durumda.

Dorak Holding, 23 ülkedeki turizm ofisleri aracılığıyla hizmet veriyor. Bu yıl içerisinde konaklama ve seyahat ücretlerindeki artışlar dolayısıyla turist doluluk oranlarında düşüş yaşandığını belirten Körükçü, özellikle İstanbul'da doluluk oranlarında düşüş olduğunu ifade etti.

Dorak Grup olarak geçtiğimiz yıl dünyanın beş kıtasından 480 bin turisti ağırladıklarını belirten Körükçü, bu yıl hedeflerinin 600 bin turist olduğunu söyledi. Yılda 10 milyon geceleme gerçekleştiren şirket, bu yıl içerisinde Kapadokya'nın ilk gece kulübü Flue Club'ı açtıklarını ve Temmuz 2024'te Ankara'nın doğusundaki en lüks otel Marriot Hotel Kapadokya'yı ziyaretçilerle buluşturacaklarını duyurdu.

Kapadokya'nın turizm gelirlerinde büyük bir paya sahip olduğunu vurgulayan Körükçü, bölgenin dünya turizm destinasyonları arasında önemli bir konuma geldiğini belirtti. Kapadokya'da ortalama turist harcamasının İstanbul'un iki katı olduğunu dile getiren Körükçü, bu yılki 50 milyar dolarlık turizm gelirinin yaklaşık 10 milyar dolarının Kapadokya'dan elde edileceğini ifade etti.

Sağlık turizmine de adım atmaya hazırlanan Dorak Health şirketi ile ilgili bilgi veren Körükçü, sağlık turizmi departmanları kurmaya başladıklarını ve Türkiye'ye saç ekimi, estetik ve mide küçültme gibi operasyonlar için turist getireceklerini açıkladı.

Turizmden kuyuma deriden seramiğe kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren Dorak Holding'in, halka arz olacağını ve buradan elde edilecek gelirin tamamının yatırımlarda kullanılacağını söyleyen Körükçü, ayrıca yabancı bir otel zincirini satın almak için 300 milyon dolarlık bir yatırım yapacaklarını belirtti.

Körükçü, şirketin yurt içi ve yurt dışındaki yatırım hamlelerinin ciroyu yüzde 20 oranında artırmasını hedeflediklerini ve 2023 yılında 700 milyon dolar ciro elde ettiklerini, yıl sonu hedeflerini ise 1 milyar dolar olarak açıkladıklarını ifade etti.