Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Mart'ta seçim kararnamesini imzalayıp Resmi Gazete'de yayımladıktan sonra seçim süreci başlamış oldu.

14 Mayıs'ta yapılacak genel seçim için cumhurbaşkanı adayı olmak isteyiğ vatandaşlar tarafından gösterilmek isteyen adaylar için başvuru sürecü bugün sonlandırıldı. Yüksek Seçim Kurulu'na başvuran bu adaylar 27 Mart tarihine kadar 100 bin vatandaşın imzasını aldıkları takdirde cumhurbaşkanı adayı olacaklar.

100 bin imzaya ihtiyacı olan cumhurbaşkanı adayları kimler?

  1. Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan,
  2. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce,
  3. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek,
  4. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan,
  5. Türkiye İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal,
  6. Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun,
  7. Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Halil Murat Ünver

27 Mart'a kadar seçim kurullarına en az 100 bin vatandaşın imza vermesi takdirde cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışabilecekler.

Bu adayların seçilme durumu konusunda Yüksek Seçim Kurulu kararını verip yarın açıklayacak. Açıklanan adaylar için imza süreci 22 Mart'ta başlayıp 27 Mart'ta son bulacak. İmza atmak isteyen vatandaşlar 27 Mart saat 20.00'ye kadar imza atabilecekler. Bu süreçten sonra kesin cumhurbaşkanı adayları listesi Yüksek Seçim Kurulu tarafından 31 Mart'ta duyurulacak.