Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan son hava değerlendirme raporuna göre : Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim.  Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Batman, Siirt ve Mardin çevreleri ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinin bugünü yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçireceği öngörülüyor.

Yağışların, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Bursa, Yalova, Denizli ve Uşak çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin edilirken sel, su baskını, yıldırım, yerel Dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği yönünde peş peşe uyarılar geldi.

 Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda öğle saatlerine dikkati çekerek, "Bugün batı bölgeler yağmurlu. Yağışların, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile İzmir, Manisa, Bursa, Denizli ve Uşak çevrelerinde gece Antalya'da yerel kuvvetli olması bekleniyor" uyarısında bulundu.

Kabine'de 3 isim kesinleşti! Kabine'de 3 isim kesinleşti!

Meteoroloji'den de yapılan açıklamada İstanbul'da beklenen kuvvetli yağışın öğle saatlerinden sonra etkili olması bekleniyor.