Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasına göre, ekim ayında Meclis'e sunulması planlanan prim indirimi çalışması, küçük esnafı ilgilendiriyor ve bu çalışma ilk aşamada 1 milyon kişiye 5 yıl erken emeklilik ve 1800 gün daha az prim ödeme fırsatı sunacak.

Bağ-Kur ile SSK primlerinin eşitlenmesiyle ilgili yapılan çalışma, yaklaşık 1 milyon Bağ-Kur'lu esnafı kapsıyor. İşte bu çalışmanın ayrıntıları...

2000 yılından sonra vergi mükellefi olan ve Bağ-Kur'lu olan vatandaşlar, 60 yaşını beklemeksizin 5 yıl daha önce emekli olabilecekler.

Bu uygulama, çeşitli faydalar sunuyor;

Mevcut sistemin hantallığını azaltarak daha hızlı ve etkili bir şekilde emeklilik işlemlerinin tamamlanmasına yardımcı olacak.

 Bu uygulama ile vatandaşlar, ödedikleri veya ödeyecekleri primleri Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kasasına aktarmış olacaklar.

MSB duyurdu: Yıldırım düşen asker şehit oldu MSB duyurdu: Yıldırım düşen asker şehit oldu

 Emeklilik süreçlerini hızlandırmak ve vatandaşların daha iyi emekli maaşlarına kavuşmalarını sağlamak, hem ekonomiye hem de vatandaşlara fayda sağlayacak.

Bu değişiklikten faydalanmak isteyenler için ana kriter, 2000 yılından sonra vergi mükellefi olup Bağ-Kur'lu olmaları ve 7,200 prim gününü doldurmalarıdır. Bu kriterlere uyanlar, yaş şartını da yerine getirerek bu erken emeklilik fırsatından yararlanabilecekler.