İstanbul'da faaliyet gösteren ve 80 milyon liralık vurgun yaptığı iddia edilen şebeke ile ilgili Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli zabıt katibi S.D.'nin ifadesi gün yüzüne çıktı. Sulh ceza hakimliği sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen S.D., müştekilerden faizle para aldığını itiraf etti. Ancak aldığı paraların büyük bir kısmını ödediğini ileri sürdü. Şüpheliler arasında ailesinden ve arkadaşlarından bazılarının olduğunu belirten S.D., bu kişilerle arasında herhangi bir ortaklık olmadığını savundu.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

Şebekenin lideri olduğu iddia edilen S.D. dışındaki şüphelilerin birçoğunu tanımadığını söyledi. Aleyhindeki suçlamaları kabul etmeyen A.K. ise sadece S.D.'yi tanıdığını belirtti ve dolandırıcılık iddialarını reddetti.

S.D.'nin annesi D.D. de suçlamaları reddederek hiçbir örgüte üye olmadığını, faiz amacı güderek kimseden para alıp vermediğini ve adli sicil kaydının temiz olduğunu ifade etti. Ayrıca, eski eşi olan Büyükçekmece Adliyesi'nde savcılık soruşturma katibi olarak görev yapan V.Ö. da, herhangi bir yasadışı işlem yapmadığını ve kişi kimliğiyle geldiğinde suçu ve dosya bilgilerini gösterme yetkisine sahip olduğunu belirterek, şüpheli olarak dahil edilmek istendiğini düşündüğünü ifade etti.

Şebeke, çevresindeki insanları yüksek faiz ve kar payı vaadi ile kandırarak yaklaşık 80 milyon lira vurgun yapmıştı. İstanbul ve Balıkesir'de yapılan eş zamanlı operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alındı ve iki kişi tutuklandı.