Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından kamuoyunun görüşleri alınan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında oluşturulan yeni müfredat taslağına yönelik Prof. Dr. Naci Görür'den yetkililere açıklama geldi.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 Emniyet görevlisi gözaltına alındı Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 Emniyet görevlisi gözaltına alındı

"Önerilerin nasıl yapıldığını bilmiyorum, sayın yetkililer beni affetsin ama buradan tüm Türkiye'nin duyabileceği şekilde bir öneri yapmak istiyorum" şeklşnde değerlendirmede bulunan Görür, önerilerini ayrı ayrı açıkladı.

Yerbilimci şu cümlelere yer verdi:

"Yanılmıyorsan "TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ" yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne ve önerilerine açılmış. Önerilerin nasıl yapıldığını bilmiyorum, sayın yetkililer beni affetsin ama buradan tüm Türkiye'nin duyabileceği şekilde bir öneri yapmak istiyorum:

1) İlk, orta ve liselere jeoloji dersi konulsun ve özellikle çocuklarımıza Türkiye'de deprem konusu anlatılsın. Neden ülkemizde deprem oluyor? Depreme karşı nasıl önlemler alabiliriz? Deprem kültürünü nasıl alabiliriz ve en önemlisi deprem dirençli yerleşim alanlarını nasıl oluşturabiliriz? Konuları etkin bir şekilde işlensin. Eminim ki bu konular işlediğiniz birçok konudan çok daha önemli olacaktır ve Türkiye için gerçek bir BEKA MESELESİDİR." ifadelerini kullandı.