İstanbul Valisi Davut Gül, 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamalar yapılmayacağını, kutlamaların Taksim'in haricindeki bir yerde yapılacağını paylaştı. İşçi ve memur konfederasyonları, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları adı altında farklı şehirlerde kitlesel etkinlikler yapılacak. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne kısa bir süre kala "1 Mayıs resmi tatil mi", "1 Mayıs'ta okullar tatil mi" sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki, 1 Mayıs resmi tatil mi, okullar açık mı?

Kendi işini kuracaklara 500 bin TL hibe verilecek: Başvuru detayları belli oldu Kendi işini kuracaklara 500 bin TL hibe verilecek: Başvuru detayları belli oldu

1 Mayıs resmi tatil mi?

1 Mayıs Türkiye'de resmi tatiller arasında yer alıyor. 1 Mayıs ülkemizde 15 yıldan beridir resmi tatil olarak kutlanıyor.

1 Mayıs'ta okul var mı?

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı da resmi tatil olduğu için kamu kurum ve kuruluşları açık olamayacak. Bu tarihte okullar da tatil ediliyor.

Bankalar 1 Mayıs'ta açık olacak mı?

1 Mayıs Çarşamba günü 1 gün resmi tatil olarak değerlendirilecek ve kamu kurumları, bankalar ve bazı kuruluşlarında çalışanlar 1 gün süreyle izinli sayılacak.