Dövizde ibre düşmüyor... Dolar ve euroda son fiyatlar Dövizde ibre düşmüyor... Dolar ve euroda son fiyatlar

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Kars'ta çobanlık için İŞKUR'a başvuran adaylara mülakat yapılmasını eleştirdi. Alp, "Gerçekten ibret alınacak bir mağduriyet hikayesi anlatacağım. Bu konuşmayı, Kars'ın işsiz gençleri ve ülkemin bütün mülakat mağdurları için yapıyorum ve eminim ki bu hadiseyi öğrendikten sonra parlamento çatısı altında bir daha mülakat sistemini savunacak tek bir parlamenter kalmayacak. Niye bu kadar iddialı söylüyorum? Bakınız Sayın milletvekilleri, Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi çiftliğinde çalıştırmak üzere İŞKUR aracılığıyla 4 tane çoban almak üzere ilana çıkar. Şimdi mülakat yapmadık diyenlerin hepsine belge ve delil ile anlatacağım." şeklinde konuştu.

"Çobanlık için utanç verici mülakatlar yapıyorsunuz"

Dört çoban alımı yapılacak, yöntem ise noter kurası ve sözlü sınav. Noter kurası sonucunda seçilen adaylar mülakata çağrılacak. Böylece asıl sözlü sınav adayları belirlenecek ve 6 Temmuz 2023 Perşembe günü çobanlık mülakatına katılmaya hak kazananlar çağrılacak. Ancak YÖK, bu çoban mülakatını başarısız kabul ediyor. Bunu kabul etmeyen çobanlar ise YÖK'e karşı hukuki adımlar atıyor. Bir avukat tutarak dava açıyorlar ve mahkeme kararıyla sınavın iptal edilmesini sağlıyorlar. YÖK'ün sınavını ve mülakatını iptal ettiriyorlar. Ancak mülakat ısrarı devam ediyor. Bir yıl sonra tekrar mülakat ilanı yapılıyor. Bu durum eleştiriliyor, "Sen Kars'ın gençlerine bunu yapmayacaktın. Hani, görevin gereği dışında mülakat yapmayacaktınız?" deniliyor. Çobana mülakat yapılmasının utanç vericidir.

Milletvekillerine mülakattaki soruları hatırlatan Alp, şunları söyledi:

"Şimdi sana bir soru soruyorum, eğer doğru cevaplarsan seni tebrik edeceğim. Eğer bu soruyu bilirsen, Kars'ta çoban olmaya hak kazanırsın. Bilmezsen, Kars'ta bile çoban olamazsın. İlkokul mezunu bir adaya mülakatta sorulan bir soruyu sana soruyorum; Kars'ın ilk belediye başkanı kimdir? Bu milletvekili Kars'a gelse bile çoban olamaz. Bu sistemle onları çoban bile yapamıyorlar. Çobanlık mülakatında sorulan bir tarih sorusu ise; yazıyı ilk kim icat etti? Bilmiyorsan, seni de çoban yapamazlar. Ama 'parayı kim buldu' deseler, hepiniz bilirsiniz. Rüşveti, torpili, mülakatı kim buldu, hepiniz adınız gibi biliyorsunuz. Bilmemekle kalmaz, aynaya bile bakmazsınız.

Bu kadar erdemsizi nerden buldunuz?

Kars'ın gençlerine sorduğunuz soruyu sormak istiyorum: Aras Nehri nereden kaynaklanır? Çobana bu soruyu soruyorsunuz, değil mi? Hiçbiriniz cevaplayamıyorsunuz, doğru mu? AK Parti sizi milletvekili yaptı ama Kars'a gelseniz bile çoban olamazsınız. Bu kadar yozlaşmış, bu kadar riyakâr, nereden çıktınız? Siz erdemli hareketin temsilcisiydiniz, öyle değil mi? Bu kadar etiketsizi nereden buldunuz?

Senin parti başkanvekilin, kolunda 2 milyonluk bir saatle dolaşıyor. Bu saati nasıl aldığını sorduklarında, 'helal paramla aldım' diyor. Peki, sen her gün milyarlık mücevherleri takıyorsun ama neden bu ülkenin yoksuluna çoban olmak için torpil arıyorsun?

Alp'in "Sizi Kars'ta çoban yapmazlar" şeklindeki sözlerine AKP'li milletvekilleri tepki gösterdiğinde geri adım atıyor ve şunları söylüyor: "Sayın milletvekilleri, az önce AK Parti milletvekillerine çobanlık mülakatında sorulan soruyu sordum. Eğer bilmiyorsanız sizi Kars'ta çoban yapmazlar dedim. Bu sözüm amacını aştı, hepinizi çoban yaparlar." İfadelerini kullandı.