Türkiye'de artan kadın cinayetleriyle ilgili olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, verilen cezaların yetersiz olduğunu belirterek, "Suçu ispat edilenin idam cezası olmalı diye düşünüyorum. Ağırlaştırılmış müebbet caydırıcı olmuyor" açıklamasında bulundu.

Emirates Havayolları Türkiye'den kabin memuru arıyor: Maaş 2770 dolar Emirates Havayolları Türkiye'den kabin memuru arıyor: Maaş 2770 dolar

Bekir Şahin, CNN Türk'e verdiği röportajda, kadın cinayetleri konusundaki düşüncelerini paylaştı. Ağırlaştırılmış müebbet cezanın caydırıcı olmadığını vurgulayan Başsavcı, özellikle hamile bir kadını sayısız bıçak darbesiyle katleden suçluların idam cezası alması gerektiğini savundu.

Ayrıca, İstanbul Sözleşmesi ile kadın cinayetleri arasında bir ilişki olmadığını belirtti ve sözleşme olmadan da bu tür suçların işlendiğini ifade etti. Bekir Şahin, mevcut cezaların yeterli olmadığını düşündüğünü ve suçu ispat edilen kişilere idam cezasının getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bazı suçlarda idam olmalı" dedi.