Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, bir internet gazetesine verdiği röportajda yeni anayasanın Türkiye'ye gerekli olduğunu söyledi. Akarca, ülkede bir yasa enflasyonunun olduğunu belirterek bunun giderilmesi gerektiğini belirtti.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca "Toplumun ihtiyaçları iyi tespit edilmeli, iyi analizlere tabi tutulmalı ve kanunların nasıl yapılacağı bir esasa bağlanmalı. Yoksa her değişiklikte, her ihtiyaçta toplumun gerçekten de ihtiyaçlarını tam karşılayamayan kanunlarla karşılaşabiliyoruz. Ben Türkiye'de bir yasa enflasyonu olduğunu düşünüyorum. Bu yasa enflasyonunun önlenmesi gerekiyor. Toplumun ihtiyaçlarını ve toplumun düzenini sadece yasa çıkararak gideremeyiz" diyerek konuya açıklık getirdi.

Citi'den Türk lirası için flaş açıklama: Dolar karşısında uzun vadede TL'yi tercih edin Citi'den Türk lirası için flaş açıklama: Dolar karşısında uzun vadede TL'yi tercih edin

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, yeni anayasa ile ilgili olarak: “Yeni bir anayasanın yapılmasını demokrasi açısından, insan hakları açısından, toplumun refahı, özgürlüğü ve gelişimi açısından bu çağda artık toplumun ihtiyaçlarını karşılayan yeni bir anlayışla yeni bir anayasanın yapılması gerektiğini düşünüyoruz." diye düşüncelerini aktardı.