X (Twitter), şifresiz giriş özelliğini kullanıma sunarak, kullanıcılarına daha hızlı ve güvenli bir giriş deneyimi sunmayı amaçlıyor. Bu özellik, başlangıçta iPhone kullanıcılarına yönelik olarak tanıtıldı ve ücretsiz olarak kullanılabiliyor. İlerleyen zamanlarda, özelliğin tüm cihazlarda aktif hale gelmesi bekleniyor.

X Premium'a abone olmayan kullanıcılar için SMS ile iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğinin kaldırılmasının ardından, şifresiz giriş seçeneği duyuruldu. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar şifre girmeden cihazlarının güvenlik özellikleri (Face ID, Touch ID veya parola) ile hızlıca giriş yapabiliyorlar. İki faktörlü kimlik doğrulama, hesap güvenliğini artıran bir önlem olmasına rağmen, şifresiz giriş özelliği, kullanıcıların daha pratik bir şekilde hesaplarına erişmelerine olanak tanıyor.

Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi? Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi?

Geçiş anahtarları, hesap sahiplerinin mevcut hesapları için özel bir anahtar oluşturmalarını sağlıyor. Bu anahtar sayesinde, parola ekranını geçip cihaz güvenliği kullanılarak hızlıca giriş yapmak mümkün oluyor. Geçiş anahtarları başlangıçta yalnızca Amerika'daki kullanıcılara sunuldu ve şu anda yalnızca mevcut hesaplarda kullanılabiliyor. Yeni hesaplar için ise bu özellik etkinleştirilemiyor.

Kullanıcılar, şifresiz giriş özelliğini kullanabilmek için X uygulamasını açıp Hesap - Ayarlar ve Gizlilik - Güvenlik - Hesap Erişimi - Güvenlik adımlarını izleyerek geçiş anahtarını etkinleştirebilirler.