Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu uyarıdan sonra Van ve ilçe kesimlerinde dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız sabaha kadar süren kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Kent merkezinde 10 santimetreyi olarak değerlendiirlen kar kalınlığı, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye çıktığı belirtildi.

Şehrin genelinde kar yüzünden 68 mahalle ve 70 mezra olmak üzere 138 yerleşim birimi ile ulaşımında aksamalar olduğu ifade edildi.

Van Büyükşehir Belediyesi karla mücadele görevlileri, kapanan yolları kullanıma sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar 600 personel ve 370 iş makinesi ile gerçekleştiriliyor.

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

​Kent merkezinde de büyükşehir ve İpekyolu belediyelerinde görevli olan temizlik işçileri de refüj ve yol kenarlarındaki kaldırımlarda kar temizleme işlemlerini uyguladı.

Olumsuz hava şartları yüzünden gece saatlerinde ulaşıma kapatılan Çaldıran-Doğubayazıt yolu Tendürek mevkii, sabah yeniden araçlar için kullanıma sunuldu.