Bankalar yarışa girdi! En yüksek faizi hangi banka veriyor? Bankalar yarışa girdi! En yüksek faizi hangi banka veriyor?

Vakıfbank'ın ihtiyaç kredisi faizlerinde yaptığı artış, Türkiye'deki kredi piyasasının sancılı sürecine bir örnek olarak gösteriliyor. Vakıfbank, ihtiyaç kredisi faizlerini yüzde 1,89'dan yüzde 2,55'e yükselterek müşterilerden daha yüksek maliyet talep etmeye başladı. Bu faiz artışıyla birlikte, özel bankaların bile önüne geçen bir maliyet farkı ortaya çıktı.

Örneğin, 36 ay vadeli 50.000 TL ihtiyaç kredisi çeken bir müşterinin aylık taksit tutarı 2.354 TL olarak hesaplanmaya başlandı ve kredinin toplam maliyeti 84.769 TL'ye yükseldi. Faiz artışından önce ise aylık taksit tutarı 2.077 TL olup, kredinin toplam maliyeti 74.795 TL idi.

Bu durumda, Vakıfbank müşterileri daha yüksek bir faiz maliyetiyle karşı karşıya kalmış durumda. Faiz artışıyla aylık taksitlerde 277 TL'lik bir artış ve toplamda 9.969 TL'lik bir maliyet farkı ortaya çıkmıştır. Artık ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen Vakıfbank müşterileri, bu maliyet farkını göze almak zorundadır.

Türkiye'de genel olarak bankaların kredi musluklarını kapatmaya başladığı ve kamu bankalarının da bu eğilime uyduğu ifade edilmektedir. Bu nedenle kredi piyasasında sıkıntılı bir dönem yaşanmaktadır.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

KAMUDANHABER TELEGRAM KANALI İÇİN: https://t.me/kamudanhabersitesi