CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak

Elektronik sigara, sağlık açısından sigara kadar zararlı olmasa da, fiziksel ve mental sağlık üzerinde olumsuz etkilere sahip olabilir. Surrey Üniversitesi'nden araştırmacılar, elektronik sigara kullanan genç yetişkinlerde depresyon ve anksiyete riskinin arttığını ortaya koydu. Yapılan bir çalışmada, nikotinli elektronik sigara kullanan 18-25 yaş arası genç yetişkinlerin, depresyon ve anksiyete gibi mental sağlık sorunlarıyla karşılaşma olasılığının daha yüksek olduğu belirlendi.

Araştırmada, elektronik sigara kullanan ve kullanmayan 300'den fazla üniversite öğrencisine çeşitli anketler uygulandı. Sonuçlar, elektronik sigara kullanan öğrencilerin daha düşük farkındalık seviyelerine, kötü uyku kalitesine ve daha yüksek ruminasyon (zihinsel tekrarlayan olumsuz düşünceler) seviyelerine sahip olduğunu gösterdi. Ayrıca, bu grup, daha yalnız olma eğilimindeydi ve kendilerine karşı daha az şefkat gösteriyordu. Elektronik sigara kullanan öğrenciler arasında, sigara içmeyenlere göre daha yüksek düzeyde alkol tüketimi de tespit edildi.

Dr. Simon Evans, araştırmanın ortak yazarı, elektronik sigara kullanımı ile anksiyete arasında güçlü bir ilişki bulduklarını ve bu durumun uzun vadede kullanıcıları daha kötü hissettirebileceğini vurguladı. Ancak, bu tür araştırmalarda nedensellik ve korelasyon arasındaki ilişkinin belirlenmesinin zor olduğunu da ekledi. Elektronik sigara kullanımının sebebi olan endişenin mi, yoksa endişeli gençlerin elektronik sigara kullanımına mı yöneldiğinin net olarak belirlenmesinin zor olduğunu da belirtti.