Dün Suudi Arabistan, Temmuz itibarıyla uyguladığı günlük 1 milyon varil gönüllü petrol üretimi kesintisini yıl sonuna kadar devam ettireceğini açıklarken, Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak da ülkesinin günlük 300 bin varil seviyesindeki gönüllü petrol ihracat kesintisini yıl sonuna kadar uzattığını kamuoyuna deklare etti. 

Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı

Yatırımcılar, Suudi Arabistan ve Rusya'nın arz kesintilerini Ekim ayını dahil edecek şekilde uzatmasını bekliyordu ancak dün ilan edilen karar piyasaları hareketlendirdi.

Rusya ve Suudi Arabistan'ın aldığı kararı açıklamasından sonra  Brent petrolün varil fiyatı, Kasım 2022'den bu yana en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi.

'MOTORİNDE İNDİRİM BEKLENTİSİ ORTADAN KALKTI'

Dünyada yaşanan gelişmeler üzerine yurt içindeki akaryakıt fiyatları hakkında değerlendirmede bulunan Enerji UzmanıCahit Saraçoğlu, mazot fiyatı için milyonlarca kişiyi üzecek şu sözleri kaydetti:

“Motorinde indirim beklentisi, Rusların ve Suudilerin günlük üretim kesintilerini yıl sonuna kadar uzatma kararı almaları üzerine ortadan kalkacak gibi.”