Memur maaşları ve toplu sözleşme görüşmeleri, kamu çalışanları için önemli bir gündem maddesi olarak devam ediyor. 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri sonucunda memurlara verilen zam oranları, özellikle uzman öğretmenler için büyük bir önem taşıyor.  2024 yılında uzman öğretmen maaşlarının ne kadar olabileceğini inceleyeceğiz.

Toplu Sözleşme Zammı:


2024 yılında memurlara verilecek toplu sözleşme zammı yüzde 15 olarak belirlendi. Ancak bu rakam, Temmuz ayında verilen yüzde 6 toplu sözleşme zammının üzerine eklenerek hesaplanacak. Yani Ocak ayında memur maaşlarına, Temmuz ayında açıklanan zammın üstünde çıkan enflasyon oranı kadar zam yapılacak.

Enflasyon Farkı:

MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı


Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini, %58 orta noktasıyla açıklandı, ancak %54 ile %62 arasında değişebileceği belirtiliyor. Eğer yıl sonu enflasyonu %62 olursa, bu durumda Ocak ayında memur maaşlarına %46.73 oranında bir artış uygulanacak.

1/4 Uzman Öğretmen Maaşı:


Örnek olarak, 1/4 uzman öğretmenin maaşını ele alalım. Vergi diliminden önceki maaşı Temmuz ayında 29.538 TL .

Bunun üstüne tahmini zam eklendiğinde Ocak ayında 42 bin 640 lira maaş almış olacaklar.