İstanbul'da "yüksek karlı gizli fon" vaadiyle yaşanan dolandırıcılık iddiasıyla başlatılan soruşturma sonuçlandı. Olay, bir bankada çalışan Seçil Erzan'ın, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera gibi ünlü futbolcuları ve iş adamlarını kandırarak bu fonun bir parçası olduklarına inandırdığı suçlamalarıyla gelişti. İddianamede 18 kişi müşteki, 7 kişi ise sanık olarak yer aldı.

İddianamede, müşteki Bülent Çeviker'in Seçil Erzan'dan kişisel güven ilişkisine dayalı 2 milyon dolar ödemesi karşılığında yüksek getiri vaadiyle paranın kendisine geri iade edileceği sözünü aldığı belirtildi. Ancak bu sözün yerine getirilmediği, sahte belgelerin kullanıldığı ve müştekilerin büyük miktarlarda paralarını kaybettikleri ifade edildi.

Soruşturma sonucunda, bu gizli fonun gerçekte var olmadığının tespit edildi. Seçil Erzan'ın, futbolcuları ve iş adamlarını bu fon hakkında yanıltarak paralarını almaya ikna ettiği anlaşıldı.

Müşteki olarak ifade veren Fernando Muslera, Seçil Erzan tarafından yüksek getirili bir fon olduğu ve bu fonun tanınmış isimler tarafından yönetildiği şeklinde kandırıldığını söyledi. Ancak Muslera, paralarının büyük bir kısmını geri alamadığını ifade etti.

İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı

Arda Turan da Seçil Erzan'ın yönlendirmesi sonucu arsa satarak büyük bir kredi çektirildiğini ve toplamda 7 milyon 500 bin dolar dolandırıldığını iddia etti.

Seçil Erzan'ın, diğer müştekilerden de aynı şekilde yüksek kar vaadiyle paraları aldığı belirtildi. İddianame, Seçil Erzan ve diğer sanıklar hakkında "özel belgede sahtecilik" ve "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 66 yıldan 216 yıla kadar hapis cezası istedi.

İddianame kabul edildi ve sanıkların yargılanmasına yakın zamanda başlanacak. Ayrıca, bazı banka yöneticileri ve Seçil Erzan'a karşı "bankacılık zimmeti" suçundan takipsizlik kararı verildiği bilgisi de paylaşıldı.