Türkiye'deki ekonomik krizin etkisi altındaki öğrencilere müjdeli haber geldi. Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2023 - 2024 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine 8 ay süreli, geri ödemesiz olarak 1.250 TL burs vereceğini duyurdu.

Başvurular 20-31 Ekim 2023 tarihleri arasında www.vgm.gov.tr adresinden yapılabilir.

Sıfır Araç Alımlarında Proforma Fatura Uyarısı! Gerçek Faturaya Dikkat Sıfır Araç Alımlarında Proforma Fatura Uyarısı! Gerçek Faturaya Dikkat

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Başvurular, tarihleri arasında kendi resmi sitesi üzerinden yapılacaktır. Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2012 yılından beri yükseköğretim öğrencilerine burs vermektedir. 2023-2024 eğitim yılında bursu almaya hak kazanan öğrenciler, her eğitim yılında 8 ay boyunca (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs) burs almaya devam edeceklerdir. Aylık burs ücreti 1.250 TL olarak belirlenmiştir. Başvuruların sonunda başvurular doğruluk kontrolleri ile değerlendirilecektir."

Ancak, bazı öğrenciler bu burs programından yararlanamayacak. Kimlerin başvuramayacağı şu şekildedir:

Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrenciler.

Polis Akademisi öğrencileri.

Okudukları eğitim kurumunda ek süre öğrenim gören öğrenciler.

Yüksek lisans ve doktora öğrencileri.

Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler.

Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanırken başarısız olan öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmemektedir.

Başvuru sonuçları, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nün burs başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından duyurulacaktır.