CHP'nin Adana adayı Zeydan Karalar'ın, ülkücü hareketin sembolü olan 'Taş Medreseliler'i hedef alan skandal açıklamaları MHP'den ve İYİ Parti'den sert tepkilerle karşılandı. MHP, Karalar'ın sözlerine karşı "Taş Medreseliler soytarılarla kardeşlik yapmaz" cevabını vererek, ülkücü harekete desteklerini belirtti. 

"TAŞ MEDRESE’DE YETİŞEN BİZİM KARDEŞİMİZ OLAMAZ"


CHP’li Başkan Karalar, seçim çalışması sırasında “Taş Medrese’de yetişen bizim kardeşimiz olamaz” demiş, kısa süre sonra gafını fark ederek, "Kesin arkadaşlar. Yayınlamayın" sözleriyle gündeme oturmuştu.

'İSTANBUL’DAKİ MİLLİYETÇİ SEÇMEN İMAMOĞLU’NDAN UZAKLAŞTI'


Karalar’ın bu açıklamasının sadece Adana’da değil, Türkiye genelindeki ‘kararsız milliyetçi seçmeni’ de etkilediği ve özellikle İstanbul’da bu kitlenin İmamoğlu’ndan uzaklaşmasına yol açacağı belirtildi.


Milliyetçi ve ülkücü camianın da büyük tepkisini çeken açıklamalara bir bir yanıt gelmeye başladı. 

EN BÜYÜK TEPKİ MHP'DEN: TAŞ MEDRESELİLER’İN BUNUN KARDEŞİ OLMASI MÜMKÜN DEĞİL


MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım katıldığı programda şu ifadeleri kullandı:


Allah’a ve Kitaba inanmayan, milliyet mevhumu olmayan, Türk devletine ve Türk milletine karşı beslediği kini her fırsatta kusan, PKK ile işbirliği yapıp seçime giden bir insan, 'Taş Medreseliler bizim kardeşimizdir' dese asıl o zaman biz ne yapacağız? Nereye gideceğiz? Nereye saklanacağız?


Doğru söylemiş, Taş Medreseliler’in bunun kardeşi olması mümkün değil!

"MİLLİYETÇİYİM' DEYİP SİYASET YAPAN ADAYLARIN BİR AÇIKLAMA YAPMASI GEREKİRDİ"


Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın DEM açıklaması sonrası herkes ayaklandı.
Şimdi CHP'nin bir başka adayı ülkücülere laf söylüyor. CHP'nin hiçbir yetkilisinden 'burada bir yanlış var' diyen var mı? Yok.

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti


Bu sözleri kurtarmak, orada 'ülkücüyüm, Türk milliyetçisiyim' deyip siyaset yapan kişilere düşer.


Kime düşer? Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'a düşer. Gölbaşı, Beypazarı adaylarına düşer.

"BOĞAZINDAN HELALDEN BAŞKA LOKMA GEÇMEYEN TAŞ MEDRESELİLER HARAMİLERLE DÜŞMANDIR"


Gerçek Taş Medreselilerin sizinle işi zaten olmaz!


Taş Medrese’de yetişenler, mazlumlarla kardeş, gariplerle yoldaştır.


Taş Medrese’nin tedrisatından geçenlerin boğazından helalden başka lokma geçmemiştir, dolayısıyla haramilerle düşmandırlar.

"TAŞ MEDRESELİLER BU MİLLET İÇİN BÜYÜK BEDELLER ÖDEMİŞTİR"


Ülkücülerin hapiste yatmış olanlarına Taş Medreseliler denir. 


Bunu da Sayın Genel Başkanımızın Kızılcahamam’da yaptırdığı bir Ülkücü Şehitler Anıtı vardır, ayrıca Taş Medreseliler hatıra ormanı vardır. 


O yüzden bu ormanda her bir TaMedreseli için bir ağaç dikilmiştir. Taş Medreseliler bu millet ve vatan için büyük bedeller ödemişlerdir.
 

İYİ PARTİ’DEN DE AÇIKLAMA GELDİ


İYİ Partililer de Karalar’a tepki gösterdi. İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu “Taş Medrese vatandır, millettir, bayraktır. 31 Mart’ta gereği yapılacaktır” diye konuştu.


İYİ Parti’nin Adana adayı Ayyüce Türkeş de “Taş Medreselilerin Zeydan Karalar gibi bir kardeşi olmaz, olamaz. Adanalı hemşehrilerim kendisine gerekli cevabı 31 Mart’ta verecektir” ifadelerini kullandı.