Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi

Netgsm, Türkiye'nin dördüncü operatörü olarak hizmet verecek ve bu ay itibarıyla "0510 22X XXXX" numara bloğuyla abonelik almaya başladı. Netgsm Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, firmanın 2009'da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan aldığı sabit telefon, sanal mobil telefon, internet servis sağlayıcılığı ve haberleşme altyapı lisanslarıyla hizmet verdiğini açıkladı. Öcal, firmanın mobil telefon hizmetlerinde ilk kez sanal mobil şebeke hizmetleri kapsamında GSM çekirdek şebeke altyapılarını kurduğunu ve geçen yıl test olarak hizmete başladığını belirtti.

Şu anda 200 bine yakın VoIP/SMS/internet abonesiyle sabit telefon hizmetleri kapsamında imtiyazlı grup firmalarının ardından dördüncü sıraya yükseldiklerini söyledi. Öcal, altyapıda kullanılan yazılımların çoğunu Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) destekli AR-GE projeleriyle geliştirdiklerini vurgulayarak, mobil operatörlerle baz istasyonunu ortak kullandıklarını ancak diğer altyapının tamamının kendilerine ait olduğunu dile getirdi.

Abonelikleri elektronik ortamda aldıklarını ve bu ay itibarıyla başladıklarını belirten Öcal, Netgsm'in Türk Telekom'un mobil hizmeti TT Mobil, Turkcell ve Vodafone Türkiye'nin ardından dördüncü operatör olarak hizmet vereceğini ve diğer GSM operatörlerinin numaralarının da Netgsm'e taşınabileceğini ifade etti. Öcal, "Bu yılın sonuna kadar numara taşımayla birlikte 3 milyon aboneye ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.