Trafikte Çıkan Tartışma Kanlı Bitti! Ailesinin Gözü Önünde Öldürüldü Trafikte Çıkan Tartışma Kanlı Bitti! Ailesinin Gözü Önünde Öldürüldü

Türkiye, sigara kullanımında dünya birinciliği elde etti. 15 yaş üzeri nüfusta her 4 kişiden en az birinin sigara içtiği tespit edilirken, kişi başına düşen ortalama sigara adedi 17,1 olarak kaydedildi. 2018-2023 Tütün Kontrolü Planı'na göre Türkiye'de sigara içenlerin sayısı 15 milyondan fazla olarak açıklandı.

15 yaş ve üzeri toplam nüfusta her 4 kişiden birinin sigara içtiği belirtilen raporda, bu oranın Türkiye genelinde yaklaşık 20 milyon kişiye denk geldiği ifade edildi. Türkiye'nin kişi başına düşen günlük sigara tüketim adedi 17,1 ile dünya lideri olurken, Yunanistan, İsrail, Japonya ve Avusturya gibi ülkeleri geride bıraktı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), elektronik sigara kullanımının kontrol altına alınması için acil eylem çağrısında bulundu. Elektronik sigaranın, sigara dumanındaki zararlı maddeler kadar tehlikeli olduğunu belirten uzmanlar, toplum sağlığını korumak adına bu alışkanlıklardan uzak durmanın önemine vurgu yaptı.