Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı'na dair Toplu Sözleşme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kahveci, yapılan görüşmelerin kamu çalışanlarının sorunlarını yeterince ele almadığını ve toplu sözleşmenin gerçek anlamda bir pazarlık olmadığını belirterek, son oturuma katılmayacaklarını duyurdu.

Genel Başkan Kahveci, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"25 milyon vatandaşımızın hiçbir sorununun tartışılmadığı, hayati önem taşıyan yüzlerce konunun gündeme dahi getirilmediği, kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamaktan uzak kalan, enflasyon tahminin bile altındaki maaş artış teklifleriyle gelinen ve yalnızca yasak savmak adına yapılan toplu sözleşme görüşmesine katılmayacak, yetkili konfederasyonun bu vebaline seyirci olmayacağız."

CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak

Kahveci açıklamasının devamında şunları belirtti:

"Türkiye Kamu-Sen olarak, 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinin başlangıcından beri, 6,2 milyonu aşan memur ve memur emeklisi, aileleriyle birlikte 25 milyona ulaşan bir kitlenin önümüzdeki 2 yıllık ekonomik geleceğinin tayin edileceği pazarlıkların hayati öneme sahip olduğunu ve bu sürecin en verimli şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etmekteyiz."

Türkiye Kamu-Sen olarak kamu çalışanlarının uzun yıllardır çözülemeyen sorunlarının toplu sözleşme masasında ele alınması gerektiğini vurgulayan Kahveci, bu konuda yetkili konfederasyon ve kamu işveren tarafının yeterince işbirliği yapmadığını ifade etti.

Genel Başkan Kahveci, son olarak şunları kaydetti:

"Ne yazık ki, geride kalan 6 toplu sözleşmede olduğu gibi 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri de yetkili konfederasyonun basiretsizliği ve iş bilmezliği ile heba edilmek üzeredir. Türkiye Kamu-Sen olarak 25 milyon vatandaşımızın hiçbir sorununun tartışılmadığı, hayati önem taşıyan yüzlerce konunun gündeme dahi getirilmediği, kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamaktan uzak kalan, enflasyon tahminin bile altındaki maaş artış teklifleriyle gelinen ve yalnızca yasak savmak adına yapılan toplu sözleşme görüşmesine katılmayacak, yetkili konfederasyonun bu vebaline seyirci olmayacağız."

Türkiye Kamu-Sen olarak kamu çalışanlarının gerçek savunucusu olduklarını ve mücadelelerine devam edeceklerini vurgulayan Kahveci, kamu çalışanlarının haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti.