İYİ Parti, bugün yapılan 5. Olağanüstü Kurultayında yeni genel başkanını seçti. Meral Akşener'in aday olmadığı kurultayda, genel başkanlık için Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu yarıştı. İkinci turda genel başkan belirlenemedi ve seçim üçüncü tura kaldı. Üçüncü turda en fazla oy alan Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti'nin ikinci genel başkanı oldu.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da gerçekleştirilen kurultayda genel başkanlık için yarışan adaylar arasında Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz bulunuyordu.

Seçimlerde ilk turda Koray Aydın 472, Müsavat Dervişoğlu 370, Tolga Akalın 327 ve Günay Kodaz 2 oy aldı. İkinci turda Müsavat Dervişoğlu 570, Koray Aydın 565 oy aldı. Ancak hiçbir aday salt çoğunluğa ulaşamadığı için seçim üçüncü tura kaldı.

Üçüncü turda ise en fazla oy alan Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener'in ardından İYİ Parti'nin yeni genel başkanı olarak seçildi.

Arda Güler'e Şampiyonlar Ligi şoku! Finalde oynamazsa ne madalya ne kupa... Arda Güler'e Şampiyonlar Ligi şoku! Finalde oynamazsa ne madalya ne kupa...

Öte yandan, ikinci turda adaylıktan çekilen Tolga Akalın, kendisine destek veren delegeleri serbest bıraktı. Günay Kodaz da, yarıştan Koray Aydın lehine çekildiğini açıkladı.

Kurultaya seyirci alınmazken, Meral Akşener ise genel başkan olarak son kez kürsüye çıkarak bir veda konuşması yaptı. Akşener, "Çünkü bugün emaneti devretme günü." diyerek duygularını ifade etti.