Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Eylül ayı enflasyon rakamlarının kamu çalışanları için büyük bir ekonomik sorun oluşturduğunu belirterek, enflasyon farkı kadar zamın sıfır zam anlamına geldiğini ifade etti. Kahveci, kamu çalışanlarının ekonomik sorunlarının çözümünün, enflasyonun üzerinde bir maaş zammı, geçmiş dönem zararlarının telafisi ve alım güçlerini artırıcı bir refah payı uygulamasının hayata geçirilmesinden geçtiğini vurguladı.

Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

Eylül ayı enflasyon verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi'nde yaşanan artışın kamu çalışanlarını olumsuz etkilediğine dikkat çeken Kahveci, kamu çalışanlarının maaşlarının erimesine dikkat çekti. Ayrıca, önümüzdeki üç aylık dönemle birlikte memur maaşlarının %30-35 aralığında erimesinin beklendiğine işaret etti.

Kahveci, enflasyonun 2024 yılında da yüksek seyrini sürdürmesi durumunda toplu sözleşme görüşmelerinde önerilen maaş artış oranlarının yetersiz kalacağını dile getirdi. Bu nedenle piyasa gerçeklerine uygun olarak maaş artış oranlarının revize edilmesi gerektiğini vurguladı.

Özellikle refah payı uygulamasının hızlı bir şekilde hayata geçirilmesini talep eden Kahveci, bu uygulamanın kamu çalışanlarının ekonomik sorunlarını çözebileceğini belirtti. Refah payının Türkiye Kamu-Sen'in önemli bir önceliği olduğunu ve kırmızı çizgisi olduğunu vurguladı.